Summa sidvisningar

onsdag 14 april 2010

Domaren som snackar med domarna.

Innebandyspelare som också är innebandydomare får respekt. Bron Sundbom är domare själv och får mycket respekt från domarna. Jag har haft turen med mig att få se Danne Bron Sundbom döma innebandy. Klart man har mycket egna åsikter när man är domare själv också. Hur regelboken skall tolkas är nog olika från olika ögon. Vad som skall bli frislag vad som inte bli något alls och vad som blir utvisning är olika från olika domare. Vissa släpper mer än andra. Vissa blåser sönder matcher till höger och vänster vissa blåser nästan inte alls. Precis som spelare vissa är jätte bra vissa mindre på dem olika momenten som teknik skott snabbhet styrka med mera. Snart är det bokslut för innebandyn. Passar perfekt precis några veckor innan sista datum för det årliga bokslutet som många av oss svenskar har att kolla igenom. Alltid hittar man något extra där som skall fyllas i precis som innebandyspelarna hittar sina extra fina passningar och mål. Målvakterna med sina räddningar och utkast.

Vet att det var länge sedan det var semifinal 4 men detta är något som hör till ovanligheten. Dalbjer bänkades i matchen mot AIK då väljer han att spela mobilspel istället för att kolla på matchen och peppa laget. Skall vi spekulera om att Dalbjer inte spelar i Täby nästa säsong???

Vissa spelare har större möjligheter att välja vräka än andra. Vad sägs som att spela för U19 innebandy och F17 i fotboll... En gång måste du välja vilken väg du skall gå. För en av spelarna är det klart. Anna Torstensson från Uppsala säger till innebandy.se att det är innebandyn som känns roligare. http://www.innebandy.se/templates/page____138513.aspx tyvärr men när man bli äldre och kommer upp i vuxen ålder så är det svårt att i dagsläget spela i 2 landslag. Det är inte samma tider som när Sven "Tumba" Johansson spelade fotboll och ishockey. Sporterna har utvecklats och det är mer och hårdare träningar nu.

Inga kommentarer: