Summa sidvisningar

onsdag 8 september 2010

KAIS Mora-Den enes död är den andres bröd

Här gäller det att spara brödet som man fått efter Västerås död. Jag tycker vi skall se det som en bra grej att Mora gick upp. Jag trodde aldrig att det skulle hända men samtidigt fick jag en lärdom. Man skall aldrig säga aldrig. Trions som gått till Mullsjö kommer tillbaka eller inte. Det skall nog skapas en ny trio i den skolan. KAIS Mora det lilla laget som har nått eliten med små medel. Man har kämpat en hel del och haft en hel del talanger. Det gäller bara inte att få hybris. Långsiktighet är viktigt. Annars kan det hända mycket och det gäller att bejaka sig själv för att komma långt. Det gäller att ha en metod och modell som funkar och det gäller att kämpa och tro på sig själv för att lyckas långt. Investeringar är A och O. Är man kort kort siktig kan allt hända och det gäller att lyssna på vad övriga toppen säger. Hur dem gör och grundar. Det gäller helt klart för laget Mora att ta fram sina styrkor och träna upp sina svagheter. Mora är ett ungt tungt lag som har talang i och med innebandygymnasiet. Ta del av den styrkan ni har i Mora och gör något kreativt. Ni kan om ni vill. Tillsammans är ni starka. Kortsiktighet är inte bra det gäller att vara långsiktig och tro på sitt lag.... KAIS Mora har spelat i den dåtida Elitserien. Blicka dock inte tillbaka. Nu måste det tänkas framåt.

Fischerström har skrivit något väldigt speciellt i sin blogg. Kärleken till landet stort och när landet vinner guld. Helt klart att man skall vara det och man skall kämpa för sitt land. Tänk om alla tänkt som han.

Sverige har alla möjligheter det finns hur mycket möjligheter men det gäller att ta vara på dem och inte bara tänka nej jag kan inte eller nej det här går inte. Satsa rätt och inte fel: Vi har en hel del Svenskar som gjort en hel del. Men vart är dem nu jo dem är utomlands eller så har bolagen sålts utomlands. Största ikonerna i Sverige är enligt mitt tycke 1: Stefan Persson som är huvudägare i H&M mannen som är för mister Ohly den som man skall jaga tills man gripit honom. 2: Den snåla smålänningen från Småland. Möbelföretaget som säljer billigt och bra kvalité finns i bra många länder idag. Långsiktighet var ordet eller hur? Kamprad är och var en långsiktig tänkare som har gjort en hel del. 3. Dem kan kallas för IT-Ikonerna eller vad ni nu vill kalla dem för. Jag sitter här bakom med Bredbandsbolaget och ja det är en svensk uppfinning från början. Framtidsfabriken och Icon Media Lab är visserligen slut nu men dem har gjort en hel del för ungdomar och övriga folket. Tänk att vi fortfarande skulle ha suttit med det gamla modem systemet och det skulle ha gått sakta likt en snigel för att bokstäverna till bloggen skulle komma upp på datorn. 4. Niklas Zennström mannen som har gjort en hel del. Mest känd för Skype programmet som gjort så att du kan vara vid datorn och tala med andra samtidigt.

Kortsiktighetens ansikte har visat sig. Dem 2 översta har fortfarande kontrollen i dem bolagen dem har skapat. Bredbandsbolaget är dock överfört till ett annat land. Norska staten har den nu i sina händer och det är därför den samarbetar med Telenor. ( Oljepengars investering). Skype är nu inte hos Zennström nej den är i Ebays händer och där stannar den nog.

Så kan det gå när dem kortsiktiga möter dem långsiktiga i en kamp. Där fick dem kortsiktiga en stor smäll....

Inga kommentarer: