Summa sidvisningar

fredag 15 oktober 2010

Division 1 ÖS har utvecklats!!!

Division 1 ÖS så länge jag följt den...

Året innan åkte eliten säsongen innan och det var till denna serie som många skulle hamna. Då var det division 2 ÖS. Visby IBK tog dem yngre spelarna och Hammarby tog dem äldre mer dominerande på den tiden. Visby tog spelare som Johan Andersson som sedan vände mot hemmet i Huddik/Björkberg, Marquart gick tillbaka till Visby IBK, Thiding som spelar fortfarande gick den säsongen till Visby IBK ( Dock via Högdalen och Handen. Handen som jag inte visste något om då måste jag erkänna). Hammarby tog dem äldre som sagt. Östlund som redan gått säsongen innan,Kronstrand som spelade sporadiskt ( Familj men också företaget i Finspång som tillverkar och även då tillverkade innebandyklubbor), Johan Davidsson som spelar där nu också och Mats Karlsson en yngre spelare men som hade varit med Haninge längre, Robert Linder var också med. Jag trodde på 1. Hammarby och om något lag skulle komma tvåan så ja jag menar ärligt talat Visby IBK. Älvsjö hade tagit tillbaka bröderna Blomgren som också var med i Haninge IBK. Hammarby kom 2:a och Älvsjö 3:a Visby 4:a. Det var detta år jag började förstå hur mycket ung talang betydde. Som en stor chock för mig var det GAIK som kom etta. Utveckling för ung talang. Det skall också påminnas om att T.Edanö IBK som åkte ur och Visby IBK var dem enda lagen man inte kunde komma till utan SL kort. Hammarby vann kvalet mot Kungsör och sedan Norrköping. Därmed följde dem med GAIK till division 1. GAIK som senare skulle gå i konkurs.

2006/2007 Telge bytte serie från MS till ÖS. 1 match som inte var inom Stockholmslän området. Den när man skulle möta Visby IBK ( Då var det dessutom båtkostnad). Så var det. Johan Andersson lämnar nu Visby för att vända hem. Han vänder dock en bit nedanför hemplatsen. Gävle GIK bli ny adress ( Johan är från Huddiksvall). Älvsjö vinner serien och TT IBK vinner sitt kval först mot Onyx och sedan man mot Hammarby.

2007/2008. Nykvarn testar att göra en Telge. Nykvarn håller sig kvar men Telge åker ner. Visby IBK satsar igen. Nu har det kommit 2 nya utmanare kommit. Det etablerade tok gänget kända för att ha minimalt tålamod och överreagera när dem förlorar eller får något emot sig Huddinge IBS och uppstickaren Odelberg/Gustavsberg. Huddinge hade då 2 spelare som gav krydda för innebandyspelet. den gamle Hellström och den unge Sinerius. Huddinge var länge etta. Tills det föll när man förlorade matchen mot Odelberg/Gustavsberg. En match som gav KAOS både på planen den dagen och sedan i de olika innebandyforumen. Huddinge förlorade sedan mot Orminge,Nykvarn,Visby och Hammarby för att sedan vinna sista mot Arlanda. ( Har nog aldrig skrattat så mycket på en innebandyhall som när jag fick höra att Orminge vunnit mot Huddinge. Det var så skönt att få veta att nu är nog chansen för det gänget att komma upp till division 1 kört. Odelberg/Gustavsberg var etta en kort stund. Redan efter nästa omgång skulle det bytas igen och Gotland skulle få sig en riktig bonus. Odelberg/Gustavsberg i derby mot Värmdö IBK. Värmdö vinner matchen i sudden 4-3. Ett derby där Norling bröderna skulle möta varandra. Huddinge faller igen i en ordentlig skräll mot Orminge Wallenstam ( Nu Nacka Wallenstam). Detta gör att Visby IBK tar ledningen och behåller den hela vägen till slutet. Roslagen IBK och Visby IBK var dem 2 ända lagen som spelade utanför SL-kort området. Roslagen åkte ur. Visby gjorde 222 mål. Så ja när jag tänker nu mer så var dem värda att gå upp med råge. Visby IBK trio kom 1:a 2:a och 4:a i poängligan. 3:a kom Rasmus Sundstedt. Caperio Täby föredetta Råsunda IS skrev samarbete med Odelberg/Gustavsberg och på köpet fick man Norrman och Sundstedt. Bästa nykomling som jag sett är Odelberg/Gustavsberg.( Med lite tur efter att Älvstranden och Partille slogs ihop så fick man plats i division 1). Kvalet hade förändrats. ( Innan detta år så mötte tvåan i division 2 ÖS och division 2 MS varandra först i dubbel och sedan division 1 mellersta). Men denna säsong var det 3 lags spel.

2008/2009. Nykvar flyttas tillbaka till MS. I ÖS serien har det alltid varit ett lag från Upplands trean. Det har varit Roslagen och Arlanda som misslyckat. Nu skulle det vara ett lag som visade sig vara mer beredda att stanna kvar. Storvretas b-lag med framför allt elit rutinerade Johannes JG Gustavsson. Storvreta Ungdom har dem valt döpa det till. Storvreta klarar sig kvar.

2009/2010 Gottsunda kommer med också. Både Storvreta och Gottsunda stannar kvar. 1:a platsen har nog aldrig i division 2 historien varit så klar och tydlig som när Hammarby vann serien. Enda förlusten var sista matchen i serien mot Duvbo IK. Den var också i Sudden så Hammarby hade inte gått med 0 poäng 1 endaste gång. Dippen skulle dock komma. Örebro satte stopp. Tåget gick men sista stationen tog det stopp för Sjögrens tuffa utspel.

2010/2011. In kommer lagen Livets Ord och Tillberga. Hur det går återstår att se. Inför denna säsong byter förbundet namnet till division 1 ÖS Just nu går Duvbo som tåget. Första gången vad jag vet som Duvbo får så bra start. Gamla division 1 serierna blir Allsvenskan.

Den som vill gräva ännu djupare varsågod:

http://www.innebandy.se/sv/ResultatSpelprogram/Tidigare-sasonger/

Andra källor: Mina egna tankar och utifrån vad jag sett och hört.

Inga kommentarer: