Summa sidvisningar

fredag 15 oktober 2010

Hoppas på stor publik i Stockholm!!! + 1 match i Uppsala

Jag skall inte ens få plats om jag kommer försenad. Det är mina direktiv.. Förra gången dessa 2 lag möttes blev det hela 9-2 till TT. Nu borde det bli jämnare. Visby IBK har 4 raka segrar och är enda laget som inte har tappat poäng. Hallen tar 450 och det borde TT klara av. Stöd nu fastlandet och huvudstaden. Laget förkortas TT och heter Tyresö Trollbäcken. TT IBK är laget som skall slå Gutarnas stolthet Visby IBK. För tro eller ej detta är Gutarnas Stolthet. Bästa hemsidan på Gotland och slår Ishockey på att ha mest publik. Detta enligt http://www.visbyibk.com/klubben/historia Visby IBK TV kommer inte eftersom bredbandskapaciteten i Strandhallen är för dålig.

På söndag sänder Visby IBK webb-radio direkt från matchen mellan TT och IBK. Anledningen till att det inte blir någon webb-tv är att det är för dålig kapacitet på bredbandet i hallen. Inga intervjuer från IBK TV inför matchen men Ahlgren har snappat upp TT tränaren Viktor Matsenius. http://www.visbyibk.com/component/content/article/4-herrlaget/861-viktor-matsenius-qvi-har-en-tuff-inledningq
Många borde komma till Strandhallen och se matchen. Skulle inte bli förvånad om jag skulle vara nummer 451 om jag kommer in försenad ( När matchen redan börjat). Ett fullsatt Strandhallen som gungar skulle vara roligt för alla innebandyspelare den dagen. Kom igen nu TT visa att ni kan. Kimmo och Matsenius vill se klack anda som dem fått se i Varberg Warberg IC 85 även om det blir en mini variant av en sådan.

TT IBK har gjort en intervju med spelaren Martin Rustas. http://www.ttibk.se/TTIBK/Main/Default.asp

Gotland historia

Gotlands historia har formats av öns läge mitt i egentliga Östersjön. Under vikingatiden blev ön mycket rik på handel. Ön var ursprungligen en oberoende nation, förbunden med Sverige, men övertogs av Danmark 1361 och kom inte i svensk ägo förrän freden i Brömsebro 1645.

Gotland är alltså något eget där av min vi och dem känsla. Gotland var från början en OBEROENDE NATION förbund hade man med Sverige men var en nation. ( Lite som Kreta, Rhodos och Sicilien). Gutarna hade viljan ända till 1288 och det blev öppet krig mellan bönderna på Gotland och Borgarna från Visby en förlikning gjordes av kungen. 1361 Danska kungen tar över på Gotland efter att ha vunnit mot Bönderna i Visby. Kungen hette f.ö. Valdemar Atterdag för den som undrar. 1524 försökte Gustav Vasa med 8000 man men det blev förlust. Man kom till Visby och man hoppades på att skiljedom i Malmö Recess skulle göra Gotland svenskt men nej det misslyckades 1570. Freden i Brömsebro 1645 då Gotland blev svenskt var det inte slut där heller. 1676 Gotland skulle bli Danskt igen. Dock denna gång i bara 3 år. När man är arg och på förlorar sidan måste det avslutas med något. Danska militären väljer att spränga Ringmuren innan dem lämnade ön totalt. Något som har lämnat spår efter sig är Hansan. Idrotts föreningen Hansa/Hoburg finns än idag. källa Wikipedia såklart.


Handen kom igen nu skall det vara folk mot Granlo. Denna säsong skall visa plus kom igen nu. Granlo kommer med publik från Sundsvall eller inte???

Handens Sportchef Doppsko skriver på Handens hemsida http://www.ibkhanden.se/ rubriken är Nästa hemmamatch, Granlo BK

Granlo hemsida skriver inför matchen: http://www.granlobksundsvall.se/ Rubrik Svår bortamatch väntar.Hässelby-Älvsjö redan 4:e förortslaget för Älvsjö Wafa Insha Allah att han gör mål. Om gud vill så gör han mål. Kom igen Hässelby hela Västerorten vill vara med. Ta in Ken Ring och Blues med mera. Mot alla Odds fortsätt att kämpa. Inget skrivet vad jag kan se från något av lagen inför matchen.

Järfälla-Sandåkern Järfälla vinner nog denna match. Men visst allt kan hända. Sandåkern gjorde en bragd genom att ta poäng mot Granlo. Ja det blir tuffare resa här för Sandåkern benen. Däremot har dem gjort något ruskigt bra som dem skall ha cred för. Blogging är det nya ordet i Västerbotten
http://www.lagsidan.se/sskib/fastnyhet-10005255-1-bloggar~om~allsvenskan~norra.html Mycket bra initiativ. Om Sandåkern tar poäng är det bara grattis som gäller!!! Kom igen nu Järfälla ta med er publik från hela Jakobsberg och inte bara spindlar eller spindeljagare. Järfälla skriver inför matchen http://www.klubben.se/jarfallaibk/4186-nyhetsarkiv-item-84505.html

Odelberg-Hagunda Norlingarna kommer inte att kunna backa upp sitt lag. Kom igen hela Ingarö och Värmdö med på tåget så blir det bra publikdrag. Mattias UNT bloggaren Holmgren kunde man kanske begära mer av när han hamnar i topp 10 på plastsnack. Men visst det är säkert hans intervjuer med andra innebandyspelare som gör rätten till den platsen.

1 Match spelas inte i Stockholm. Uppsala-Gävle. Uppsala har på sin länk: http://www.lagsidan.se/fbcuppsala en liten reklam del kan man kalla det för men inget speciellt inför matchen. Gävle GIK kör med Facebook.

Inga kommentarer: