Summa sidvisningar

fredag 12 november 2010

För stor skillnad mellan bollsporter.

Ja man ser många lag gå i konkurs. Många lag som har miljardärer som ägare. Många lag som kämpar hårt för att få någon minimal marknadsandel. Spelare som får miljon regn i pengar i princip varje dag. Spelare som kör på hobby nivå eftersom det inte finns levebröd att hämta. Är det verkligen sådan stor skillnad på att vara 10 spelare + målvakt och sparka boll mot ett större mål och att vara 5 spelare + Målvakt och ha en mindre boll och mindre boll??? Ja ekonomiskt är det som att jämföra Rysslands area med typ Hawaii area eller Rio de Janeiro med Varberg. är det verkligen så stor skillnad mellan att ha en boll inne i en idrottshall och ha en puck inne i en hockey arena? Det är stor skillnad ekonomiskt mellan sporterna. Helt sanslöst att det kan vara så. Känns som om klubbarna i innebandy växer och växer. Såg för några dagar sedan när Svt hade gått in i Dalens butik Pocket Price. Dem frågar Hjort hur det kommer sig att innebandyklubbarna kan ha sådan koll på ekonomin. Han svara att spelarna spelar mer som om det vore en hobbysport. Då är det lätt att hålla koll på ekonomin kan jag hålla med om. Utgifterna är minimala sarg med mera är en gångs kostnader. Hall hyra är nog en av dem största utgifterna.

Så nu när vi ändå håller på med att jämföra sporter i bloggen så kan vi ta upp några lite speciella idrotts personer.

En idrotts person som jag skulle vilja möta och studera mer av är den galne tennis spelaren. Mannen som inte var kompis domaren. John Mcenroe. Undrar om han är likadan när han är hemma och spelar något spel med sina vänner eller familj?

http://www.youtube.com/watch?v=wcWNsS6wEps&feature=related

Kolla bara på klippen från hans matcher mot olika motståndare. bl.a. Björn Borg. Det måste ha varit en mardröm att vara domare när Mc enroe spelade. Nej jag levde inte då när han var som störst men har fått se via Eurosport och andra kanaler.

Vilken idrottslegend skulle du vilja träffa och varför?

Answer the question.

Inga kommentarer: