Summa sidvisningar

måndag 22 november 2010

Föredetta spelare som jag minns dem. Del 3

Festispoäng. Ja det skulle ha varit något för nästa spelare. Mats "Festis" Karlsson.

Mats "Festis" Karlsson en av dem mindre kända spelarna i Haninge. Doldis med andra ord. Center när Han spelade i första kedjan när Han spelade 05/06 i Hammarby. Detta är Mats karriär:

Haninge IBK 00/01 - 04/05
Fornudden IBK 98/99 - 00/01
Umeå City IBK 94/95 - 97/98
Guldstaden Ibf 93/94 - 94/95
Ibk Norrsken 91/92 - 93/94

Mats är född 1973:

Mats "Festis" Karlsson är ett namn som jag kom på just nu. Han köpte alltid en Festis plastflaska innan matcherna när han spelade i Haninge. I Haninge var han som vilken spelare som helst. Inget sådär speciellt så det är nog inte jätte många som kommer ihåg honom från den tiden. Dock var han tongivande i Hammarby. Första center med Davidsson och Linder. Kronstrand sporadiskt och Östlund helt som forwards. Hammarby tiderna är dem jag minns mest honom från. Tror att i Haninge spelade han med bl.a. Michael Deresjö. Mats som är Norrbottning hade en annorlunda dialekt än dem andra. Men det gick bra att förstå även för mig.

Guldstaden måste vara en stad där många har grävt under den lågkonjunktur som är och var.

Nu börjar det.

Mats Karlsson skall inte förväxlas med den före detta AIK spelaren Mats Carlsson hoppas jag. Denna har som ni ser inte spelat med AIK. Men däremot i Fornudden precis som många andra. Karlsson kom tillsammans med Jimmy Mitman från Fornudden till Haninge. I Fornudden var han bakom stjärnorna som då var många. Östergren,"Burken" Björkén, Gunnarzon Forslund med mera. Fanns en hel del anfallare i laget. Samma sak var det i Haninge. Fanns spelare som Johannes Gustavsson, Jonathan Kronstrand, Michael Östlund och Raine Laine. I båda lagen var det tufft. I Haninge fick Mats rollen att vara defensiv. Alltså var det hans kedja som skulle täppa till och möta den offensiva kedjan från motståndarna. Hur det gick ja det kan ni förstå när dem vann Europacup Guld. Bäst i Europa och Världen då det inte fanns någon annan kontinent som kunde konkurrera. Det vara något som var mycket bra om du frågar mig.

Senare i Hammarby fick han vara med som sagt i första kedjan och var den som skulle spela fram eller göra målen. Då såg jag mer vad Mats kunde göra med klubba och boll. Hammarby gick upp från dåvarande division 2 ÖS till dåvarande division 1 Mellersta.

Kurriosa. Under den europacupen som Haninge Vann kallades Östlund för "Osten" eller som arrangörerna i Schweiz valde: Die Käse.

Inga kommentarer: