Summa sidvisningar

onsdag 9 februari 2011

DM, JAS och Miss.

Grattis Caperio Täby och Djurgården. Herrmatchen var det tydligen effektiviteten och minst misstag som gällde. Precis som Edlund uppfattar Älvsjö uppfattar jag också Älvsjö. Älvsjö var mest där för att visa publiken och att man kan spela innebandy och inte avvakta,rulla back-back och vänta och vänta. Dem skall inte vara rädda. Älvsjö hade inte mycket att förlora. Älvsjö spelar dessutom mycket boll rull och har bra spelare som kan detta. Men när hungriga hyenor väntar på mat är det inte enkelt att vinna kampen om man inte har tillräckligt med styrka.

Allsvenskan har många lag som inte kan klippa till på direkt och misstagen är som dag och natt jämfört med SSL. Detta är den bidragande orsaken till att t.ex. TT och Jönköping är på topp. Dem har lärt sig från SSL att inte slarva. När dessa topplag minskar misstagen så blir det svårt för bottenlagen att i huvudtaget få på något speciellt jätte läge. När bottenlagen slarvar så är det 80% risk att det blir mål. För att ta som exempel tycker jag att Handen, Odelberg och Sandåkern kan vara extrem drällande med bollen. TT och Granlo har mer koll på boll och kastar inte bara iväg. Visst finns det spelare i varje lag som är skickliga och spelare som tappar i varje lag men procentuellt.

Något negativt: Bilden är inte från Eriksdalshallen. Bilden är från derbyt AIK-Täby i Solnahallen. Visst Edlund har bollen men rätt skall vara rätt. Har Antener ens spelat någon DM match i huvudtaget? Men när jag väl publicerar detta så kommer dem säkert att ha ändrat allt idag.


http://www.innebandysajten.se/bast-i-stan-2-caperiotaby/
Damerna då. Först till att börja med: El fantastico att dem har fått upp en nyare bild än herrarna. Det är Eriksdalshallen.Blått mot blått gick inte så Djuren spelade med gul-rött.

Förhandsfavoriterna vann båda. Men det är jämnare mellan 2 lag i samma serie. 6 sekunder kvar. Djurgårdens första Titel som Djurgården jaa. Men spelarna har fulla rulla med meriter.


Den 11:e spelas Mullsjö-Södertälje: Södertälje har inte det kul. Dem får åka ner till lilla skogarna i Mullsjö. Var beredd på att få med en lektion i mjölkning eller skogshuggning. Den kan vara till nytta. Det ger starka ben och armar om inte annat.

Den 12:e Färjestaden åker till Partillebohallen för att möta Partille. Kasper Hydén vad kan har komma med???

Även detta datum spelas Vöikers-Nykvarn. Nykvarn lyckades besegra Karlstad med 8-6. Västerbottningar åker till Dalarna.

Kais Mora tar emot för mig bekanta Ersboda som spelade en säsong med herrlaget i division 1 Norra. Men har icke koll på Ersbodas juniorspelare.

Den 14:e spelas Stockholmsmatcherna. Röda tröjor och svarta spindlar. Järfälla spelar mot Älvsjö i Västertorpshallen. En hall som kan vara ett äventyr för lagen som inte är från Stockholm och åker dit ofta. Känns som Torvalla Sporthall i miniformat. Det finns gym,bad och kafeteria. Lieback Asp, Nielsen och Norrman med mera. Myresten som gjort flest poäng är kanske den joker som Älvsjö behöver. För Järfälla del är det synd att inte Borgqvist är med. Larsson och Kjellbris med mera får klara sig utan Borgqvist som är i Balrog och krigar.

Kurriosa: Västertorps hallen var med på bilder från Tv-nyheterna för några dagar sedan. Men det handlade inte om hallen utan något helt annat som jag inte går in på.

Hässelby-Sirius. Niko Lehtonen och Tobias the Stein Steineck mot Hässelbys lag i Hässelbyhallen. Om nu Steineck lyckas med att storspela som han har kunnat göra denna säsong så är det helt klart att Sirius vinner. Det måste ha stärkt Lehtonen att vara med och vinna finnkamps-matchen.

Den 20:e Malmö-Lindås. Har inte koll på lagen alls där nere i Söder. Har inte ens sett deras Herrlag spela.

Alba och Ö-vik: Tydligen kan man starta igång 8-delar innan alla 16-delar har spelats. Därför får Hagfors vänta extra länge. I Övik finns en Forsberg och en Sedin. Är dem släkt eller liknande med Peter Forsberg respektive Henrik och Daniel Sedin. Detta gör att Hagfors får en längre väntan.

JAS matcherna i Stockholm spelas samma dag som Täby tar emot Dalen. Vilken miss. Får hoppas på att TV matchen blir bra och inte massa bollstrul. Så att jag inte missar det bra och ser det dåliga...

Då kommer smällen. Wirtala slutar. Jag förstår att om man har varit arbetslös så är arbete där man får fast inkomst prioritering nummer 1. Wirtala övergår tillbaka till Hockeyn och Björklövens J20 + att han får dela på arbetet Sportchef när det gäller juniorsidan. Nu gäller det att ta med sig Wirtalas idétänkande för Dalen behöver nog ha samma tänk om man nu skall lyckas att ta sig till semifinal och eventuell final.

Jag kommer med mer om övriga SSL imorgon.

Inga kommentarer: