Summa sidvisningar

fredag 11 mars 2011

Osten nöten, chokladen,klockorna eller lägre skatt.

Schweizer ost Schweizer nöt Schweiz chocklad klockor från Schweiz. Schweiz har mycket som man kan äta och ha på armen. Sedan har dem där med lägre skatt. Lägre skatt som gör att lönen är högre än i Sverige och en anledning till varför rika stora företag gömmer sina cash där borta i alperna.

Innebandy ligan är bättre i Sverige. Så det måste vara något av dem där andra orsakerna som lockar spelare från SSL till NLB och NLA som är dem 2 största serierna i Schweiz. Men vad lockar vem. Jihde lockades av pengarna precis som när han åkte till Linköping för att spela där precis som han har lämnat innebandyn för att kommentera Hockey.

Pengar pengar och åter pengar lockar. Men vad annars lockar med just Schweiz? Det är säkert olika från person till person.

En utflykt i alplandet skadar inte om man har råd d.v.s. men smakar det för rika företagen så är det turisterna som får betala. Priserna är inte lika låga som i Sverige Franc/SEK

Det är inte turism som är den huvudsakliga ökningen av Schweiz BNP och överskottskapital med andra ord.

För mig skulle det nog vara choklad som lockar om man räknar bort lönen och mindre % skatt. Jag har inte varit turist i Landet men jag har fått höra från andra Schweizare och även läst via internet.

Inga kommentarer: