Summa sidvisningar

fredag 16 september 2011

Litet Fullt eller Stort tomt?

Det är skillnad om det är fullt eller halvfullt. Bloggaren Björnovic från Järfälla tycker att det hellre att det skall vara fullt och spelas i en liten hall om jag har förstått honom rätt. Jag håller med om att det kan vara trist att se typ en match med 50-100 personer max som åskådare i Erikdalshallen som tar ett par tusen. Att spela kan inte vara jätte kul heller. Dock skall man komma ihåg orden utveckling och tillväxt. När det växer så måste utrymmet ökas. Har du en hall där det rymmer max 500personer så kan du inte helt enkelt inte ha 800 personer i den hallen. Innebandyn är som en liten pojke. Intresset för innebandyn växer och lille pojkens skor växer.

Tänk er en pojke som är 7-8 år. När han blir 10-11 år så är det ganska logiskt att denna pojke kommer att behöva nya skor. Lycka till med att försöka sätta in ett och samma par skor när pojken är 10-11 som när han var 7-8 år. Det går bra eller? Försök med en flicka som är 7-8 år försök med samma sak som du försökte göra med pojken när flickan blir 10-11 år. Barn i huvudtaget behöver köpa nya skor för att dem andra är för små i den takt som fötterna växer. Mina damer och herrar innebandyn är på den nivån vi kan kalla för tillväxtfasen.

Det är därför jag är för att t.ex. TT måste byta hall när dem skall spela i SSL. Åbys hall har jag inte varit i men är det samma visa som sjunger där som i Strandhallen så förstår jag mycket väl. Jakobsbergssporthall är klart större än Strandhallen.

Det handlar sedan om att kunna marknadsföra sig på rätt sätt och inte tro att publiken bara kommer hokuspokus.

Inom fotbollen i division 3 ÖS finns det ett lag som har tappat en hel del sedan sin stortid. Det måste kännas extremt ödsligt tomt när IFK Eskilstuna spelar på sin hemmaarena denna säsong... Tunavallen en arena som är värd att besöka för dem som vill se stora arenor. Men mindre värd för den som vill se fulla läktare. Eskilstuna City har samma arena. City spelar i division 2. I samma takt som Eskilstunalagen har fallit så verkar det som om man har fått minska arenan.

Publikkapacitet: 7 800

Bästa publik snitt IFK Eskilstuna 743. Då skall man komma ihåg att i denna siffra är det inräknat ett derby mellan IFK Eskilstuna och Eskilstuna Södra. Dessutom skall det räknas in att IFK Eskilstuna som har varit ett riktigt storlag för sisådär 20-30 år sedan har en sponsor vid namn SEB som täcker belopp så att IFK kan erbjuda hemmapubliken på alla hemma matcher gratis. Det är något som kan kännas tomt....

Inga kommentarer: